2012. június 6., szerda

Rebarbara


Milánnak éppen szemébe sütött a Nap... de szépen elmondta, amit röviden a rebarbaráról tudni kell. A rebarbara (Rheum) lágyszárú növény, nagy, háromszög alakú levelekkel és apró a fehértől a pirosig bármilyen színű virágokkal. Levélnyele vastag, húsos, ezt használhatjuk fel főzéshez... érdemes tudni, hogy gyökere hashajtó, és levele mérgező. A szárából viszont főleg kompótot, desszerteket készítenek, teljesen veszélytelen, íze savanykás, és nagyon finom.
Ja, és Milcsi kedvence a rebarbarás créme brulee! :D Kicsit nehéz kimondani, de annál különlegesebb édesség! (...egy blogspot-os recept róla: http://rakottkert.blogspot.com/2011/05/rebarbaras-epres-creme-brulee.html )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése